Činjenice su jasne: e-mail je primarni način komunikacije u poslovnom svijetu i daje odlične rezultate kada se upotrebljava na pravi način... a to nikako nije korištenje besplatnih e-mail servisa kao na primjer Hotmail, Gmail, ili čak i besplatnog e-mail servisa vašeg pružatelja internet usluga (t-com.hr, net.hr, optinet.hr i slično). Ako ipak koristite ove besplatne servise za svoj posao, možda niste svjesni da se partnerima ne prezentirate kako bi trebali.

Besplatne e-mail adrese izgledaju neprofesionalno - zamislite da vaša banka komunicira s vama koristeći besplatnu e-mail adresu? Ne biste se osjećali ugodno dajući im svoje osobne informacije, a još manje svoja financijska sredstva. Način na koji vaši poslovni partneri vide vašu tvrtku - posredno kreira i vaš budući poslovni uspjeh. Bez profesionalnog e-mail servisa (hint: e-mail na vlastitoj domeni, npr ime.prezime@vasatvrtka.hr), djelujete da ste u poslu privremeno i "uz put". Stavlja vaš kredibilitet u pitanje i šalje poruku da niste ozbiljni u onome što radite, ili još gore, da svoj posao ne radite kako treba.

Ne postoji potvrda vašeg iskustva - Novije ili novoosnovane tvrtke poslovanje često započinju s besplatnom e-mail adresom što često jasno pokazuje da su novi u poslu i da možda nemaju dovoljno iskustva i tek započinju s novom djelatnošću ili biznisom, a potencijalni klijenti ih gledaju s rezervom. Nastavak korištenja besplane e-mail adrese čak i nakon što se vaša tvrtka poslovanjem digla na višu stepenicu šalje poruku prema van da ne uspjevate postići momentum u poslu, da ne napredujete te čak i vaše iskustvo ovime može biti zanemareno i poništeno.

Nije pamtljiva ili je neozbiljna - Vaše poslovanje djelomično ovisi o tome hoće li vas netko zapamtiti i preporučiti te hoćete li postići rezultate putem oglašavanja. Nažalost, bespatne-email adrese su često kreirane bez dugoročnog pana i često zvuče neodređeno ili neozbiljno. Kakav bi bio vaš prvi utisak ako biste poslovni e-mail dobili s adrese (ili slali na) ivan_usluge@hotmail.com ili dado1980zagreb@hotmail.com? Ove adrese nisu pamtljve niti prikladne za posao, a postoji i velika šansa da ćete ju pogrešno zapamtiti. Adrese na vlastitoj domeni kao na primjer info@tvrtka.hr znatno olakšavaju vođenje profitabilnog i profesnonalnog poslovanja.

Nije trajna ili sigurna - Korištenjem besplatne e-mail adrese stavljate se u milost i nemilost pružatelja ove besplatne usluge koja može biti uskraćena prije ili kasnije. Ovi besplatni e-mail servisi puno su slabije zaštićeni od spam poruka i opasnih phishing poruka. Ako se jednom odlučite za promjenu, zapamtite da je vaša stara, besplatna adresa ispisana na posjetnicama, možda poslovnom vozilu, promo materijalima i slično. 

Zakupivši i koristivši vlastitu domenu, vi ste vlasnici iste i jednostavno ju možete prebaciti na profesionalni e-mail servis ili drugog pružatelja usluge ako se za to ikad ukaže potreba. Također ćete imati kontrolu nad otvaranjem novih adresa, grupnih e-mailova, poništavanjem ili promjenom lozinki prema potrebama i želji.

Kontaktirajte nas za otvaranje, postavljanje i konfiguraciju profesionalnog Google G Suite poslovnog e-mail servisa i kvalitetnog kolaboracijskog alata.